​Laget i Norge

​NorwegianMade-prosjektet har sitt utspring i en forkjærlighet for håndverksproduserte produkter av god kvalitet som er laget for å vare. Vi har siden 2013 jobbet aktivt for å fremme norsk produksjon.

​Vårt utgangspunkt har vært et ønske om å gjøre et slag for å bringe alle de flotte, norske håndverksproduktene som lages her i landet ut til et interessert publikum både nasjonalt og internasjonalt. Vi har derfor jobbet for å lage et vindu mot verden for de norske produsentene og vi har gjort dette gjennom å etablere digitale plattformer på Instagram, facebook, Pinterest og egen hjemmeside. På alle disse møteplassene har vi siden oppstart frontet norske kvalitetsprodukter og vi opplever stor interesse fra publikum for bærekraftig, norsk kvalitetsproduksjon.

I løpet av årene har vi fått god kontakt med en rekke håndverkere, produsenter og publikummere og på bakgrunn av dette lanserte vi i 2017 en pilot hvor 70 bedrifter har fått prøve ut å bruke merkene våre slik de selv ønsker det i et år. I 2018 får flere norske produsenter anledning til å delta i vår merkeordning for norske produksjon. For å kunne søke om medlemskap må man være en profesjonell utøver registrert med organisasjonsnummer i Brønnøysundregisteret og bedriften må ha sin produksjon i Norge.

Når du kjøper et produktet merket med Norwegian Made får du en garanti for at produktet virkelig er produsert i Norge, noe som innebærer bærekraftig, grønn og etisk produksjon. Du kjøper en ting som er laget for å vare – kanskje det til og med vil vise seg å bli morgendagens arvegods – laget av et menneske som har lagt flid, tålmodighet og yrkesstolthet ned i arbeidet. Ting som er laget på denne måten, med kjærlighet og omsorg, som vi vet vil være med oss lenge, knytter vi oss til på en annen måte enn andre ting. De gjør oss godt. Og det gjør godt å vite at gjennom våre handlinger bidrar vi til mer balanse i verden.

Mange lurer på hvem det er som står bak NorwegianMade-prosjektet og vi forteller derfor gjerne litt om oss selv. Norwegian Made er et familieforetak som springer ut fra vår felles interesse for og engasjement i norsk kultur og produksjon.

Marit Saxegaard er en av grunnleggerne av foretaket. Hun gjør de fleste posteringene på Norwegian Made sin IG-profil og det er hennes stemme du hører der. Marit er kunstner og pedagog, med stor kjærlighet for godt håndverk og gjenstander med en historie.

Den andre drivkraften i Norwegian Made er Geir Olav Vinsnes. Han bringer med seg bred erfaring fra fagforeningsarbeid og inngående kjennskap til arbeidsmiljøloven og situasjonen i norsk industri inn i utformingen av verdiene bak Norwegian Made. Marit og Geir Olav har tilhold i Skien i Telemark.

​Erle Saxegaard er den tredje partneren i foretaket. Hun er student på Kunstakademiet i Oslo og har et stort kontaktnett i kunst- og designfeltet som vi har god nytte av i Norwegian Made. Erle er vår representant i Oslo.

Vi håper dette ga deg svar på noe av det du lurte på. Hvis du har flere spørsmål er det bare å ta kontakt – du treffer oss på marit@norwegianmade.com, geirolav@norwegianmade.com og erle@norwegianmade.com.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slide
OM NORWEGIAN MADE

For samarbeid og andre henvendelser, kontakt oss gjerne her.

For kontaktinformasjon til våre produsenter, se PRODUSENTER.

PERSONVERN

Shopping cart
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping